День охорони праці у 2023 році

          «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип                  та право на роботі» 

День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.                                       

"З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Безпосередньо внаслідок воєнних дій (ракетні, повітряні удари та дії вибухових предметів) під час виконання трудових обов’язків на  виробництві постраждало 711 працівників, з яких 252 особи зі смертельним наслідком", - йдеться в листі МОН №1/5420-23 від 18.04.23   "Про відзначення дня охорони праці у 2023 році".

Державна служба України з питань праці активно працює над поширенням інформації про організацію безпечних умов праці та здорового середовища на робочому місці. Роз’яснення можна отримати через веб-сайт Служби, інформпортал https://pratsia.in.ua/safe_work.php

28 квітня 2023 року працівники закладу долучилися до вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві в мирний час та під час воєнного стану.

Пам’ятаймо, безпека праці є запорукою збереження найціннішого – людського життя!